Stichting Parelloop organiseert een aantal activiteiten, die alle in het teken staan van hardlopen en gezond bewegen. Deze activiteiten worden georganiseerd door een grote groep vrijwilligers en in nauwe samenwerking met Provincie Limburg, Gemeente Brunssum en de Atletiek Unie.

 

Parelloop Running Project

Stichting Parelloop heeft een eigen hardloopprogramma voor beginnende en gevorderde lopers, het zgn. Parelloop Running Project. Jaarlijks nemen hieraan ruim 200 personen deel. De deelnemers ontvangen naast de 20 gezamenlijke trainingen ook hun startnummer voor de Parelloop alsmede een aantal faciliteiten en kortingsmogelijkheden. Zie voor meer informatie het Parelloop Running Project.

 

Parelloop Brunssum

Het meest bekende evenement dat door de Stichting wordt georganiseerd is de Parelloop Brunssum, die op 15 maart 2020 voor de 32e keer plaatsvindt. Zie voor meer informatie Parelloop 2020.

 

EMMA Safety Footwear Parklopen Brunssum

Naast de Parelloop organiseert de Stichting ook de EMMA Safety Footwear Parklopen Brunssum, een drietal recreatielopen in het Emmapark, het Schutterspark en het Vijverpark in Brunssum. De Parklopen vinden plaats op 7 december 2019, 11 januari 2020 en 29 februari 2020. Zie voor meer informatie de Parklopen.

 

Trainingslopen Road 2 Rotterdam

In nauwe samenwerking met de Marathon Rotterdam worden in het voorjaar een viertal trainingslopen georganiseerd voor hardlopers die in voorbereiding zijn op de Marathon Rotterdam (of een andere voorjaarsmarathon). De trainingslopen vinden in 2019-2020 plaats op 5 januari, 26 januari, 16 februari en 8 maart; start om 09.30 uur vanaf SV Langeberg in Brunssum. Zie voor meer informatie Road 2 Rotterdam.

 

Adelanteloop Hoensbroek

Op 1 juni 2018 vondde zevende Adelanteloop plaats. Deze loop, ook georganiseerd door Stichting Parelloop in nauwe samenwerking met Adelante, mag zeker wel de gezelligste vrijdagavond zomerloop van Limburg worden genoemd. Zie voor meer informatie Adelanteloop. 
Over de datum 2019 vindt met Adelante nog overleg plaats.

 

 Start to Run

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat de Stichting participeert in de landelijke YAKULT Start to Run trainings-sessies voor beginnende lopers. Deze programma’s starten in maart en september.

 

 

Contact opnemen

Stichting Parelloop
E-mail: info@parelloop.nl

 Algemene Voorwaarden

#Parelloop Tweets

Social Media

Facebook    Twitter

Aanmelden nieuwsbrief