Op zaterdag 12 december vindt de eerste oefenwedstrijd plaats in het Emmapark in Brunssum.

In verband met de drukke hardloopagenda heeft het Parelloop-bestuur besloten om de Brunssumse Parklopen voortaan op zaterdag te organiseren. Dit betekent dat de Emmaparkloop in Brunssum dit jaar plaatsvindt op zaterdag 12 december 2015.

De Emmaparkloop heeft het karakter van een trimloop maar past ook perfect in de trainingsopbouw voor de Parelloop op zondag 3 april 2016 in Brunssum.

Plezier
De Emmaparkloop is voor iedereen geschikt. Het gebeuren vindt plaats in een ontspannen sfeer waar het plezier in het hardlopen voorop staat. Natuurlijk is het leuk als je een goede tijd kunt neerzetten maar het is toch vooral een gezellig treffen van ‘absolute beginners’ (als kennismaking met het 'wedstrijdelement'), voor basis- en middelbare scholieren, de gevorderde recreant en de echte wedstrijdlopers.

Parcours
Het parcours loopt over een terrein waar vroeger de Staatsmijn Emma actief was en nu een wandelpark is aangelegd. Over de onlangs vernieuwde paden, zal een uitdagend parcours worden uitgezet.

Klassement
Ook dit jaar is er weer een klassement aan de voorbereidingswedstrijden verbonden. De lopers die in dezelfde categorie aan alle drie de parklopen meedoen, worden opgenomen in een klassement. Hierbij worden de eerste 3 lopers op basis van een puntentelling, gehuldigd met een prijs.
Kinderen die deelnemen aan alle drie de parklopen krijgen na de derde parkloop een medaille. De top 3 van deze lopers wordt daarnaast ook nog gehuldigd en ontvangt een mooie prijs.

Programma:

09.30 u. – 500 m.             jeugd t/m 8 jaar (groep 1 t/m 4) (gratis deelname)

09.40 u. – 1 km                jeugd van 9 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 8) (gratis deelname)

09.50 u. – 2 km                jeugd (t/m 16 jaar gratis) en beginnende lopers (3 euro)

10.15 u. – 5 km                recreanten en prestatielopers (3 euro)

De inschrijving voor de Emmaparkloop is inmiddels geopend, ga hiervoor naar www.parelloop.nl  (inschrijven parklopen 2015-2016).

De andere wedstrijden die deel uitmaken van het Brunssumse Parklopen Klassement zijn de Schuttersparkloop op zaterdag 23 januari 2016 en de Vijverparkloop op zaterdag 12 maart 2016.

 

Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contact opnemen

Stichting Parelloop
E-mail: info@parelloop.nl

 Algemene Voorwaarden

#Parelloop Tweets

No tweets found.

Social Media

Facebook    Twitter

Aanmelden nieuwsbrief