Bij het leveren van een sportieve inspanning wordt er veel gevraagd van het lichaam. Wanneer het lichaam een langdurige inspanning moet leveren, heeft het daar dan ook extra energie voor nodig. De twee belangrijkste energiebronnen tijdens lichamelijke inspanning zijn koolhydraten (snelle energie) en vetten (langzame energie).

Van de vetten heeft bijna iedereen voldoende voorraad.  Van de koolhydraten is echter een beperkte hoeveelheid opgeslagen in het lichaam en bij een inspanning van meer dan 45 minuten heb je dus niet alleen vocht nodig, maar ook extra koolhydraten. Door deze op tijd in te nemen, zorg je ervoor dat je over genoeg voorraden beschikt om optimaal te presteren.


Hoe krijg je genoeg energie tijdens het lopen van een wedstrijd?
Het is belangrijk dat je voldoende drinkt tijdens jouw wedstrijd. Het zorgt voor een snelle en betere opname van energie en handhaaft een gelijkmatige lichaamstemperatuur. Alleen water is hierbij niet voldoende omdat het je geen extra energie geeft en geen mineralen bevat. Kies daarom voor een Isotone sportdrank. Deze bevat dezelfde concentratie stoffen als ons bloed waardoor de aanwezige koolhydratenmix van glucose-fructose goed wordt opgenomen.

Oefen goed!
Voor veel hardlopers blijkt het lastig om genoeg te drinken. Zonde als je je bedenkt dat een vochtverlies van 2% van je totale gewichtsverlies al voor vermindering van je sportprestatie kan zorgen. Het is dus heel belangrijk om voldoende te drinken, zeker als het iets warmer weer is.

Juist omdat het drinken tijdens het sporten als lastig wordt ervaren, moet je er goed mee oefenen. Dit kan je doen tijdens trainingen in aanloop naar de Parelloop Brunssum. Het beste is om te oefenen met de sportdrank die je straks op de wedstrijddag ook aangeboden krijgt: de Isotone sportdrank PowerBar IsoActive. Door deze tijdens trainingen al te gebruiken weet je hoe je lichaam erop reageert en kom je niet voor verrassingen te staan. Probeer op de dag van de wedstrijd geen drankpost over te slaan; je lichaam kan deze energie goed gebruiken.

 

 

Kijk voor meer informatie over PowerBar IsoActive, en het gehele assortiment, op de PowerBar website.

De Parelloop wordt mede mogelijk gemaakt door

watersley1.pngtopsport-limburg.pngmovare.pnggemeente_brunssum.jpgemma-safety-footwear.pngiruntobefit.pngiba.pngenline-internet-solutions.pnga3logotekst.pnggo-for-gold.pngloperscompany.pngrabobank.pngprovincie-limburg.pnglogo-mgl-1.pngLogoHendrik.pngwatersley1.pngtopsport-limburg.pngmovare.pnggemeente_brunssum.jpgemma-safety-footwear.pngiruntobefit.pngiba.pngenline-internet-solutions.pnga3logotekst.pnggo-for-gold.pngloperscompany.pngrabobank.pngprovincie-limburg.pnglogo-mgl-1.pngLogoHendrik.png

Contact opnemen

Stichting Parelloop
E-mail: info@parelloop.nl

 Algemene Voorwaarden

#Parelloop Tweets

Hans Butter

RT @TopatletiekLive: Naast Susan Krumins nu ook Michel Butter naar Parelloop Brunssum! En met Jesper van der Wielen, Stan Niesten, Frank Fu…

by Hans Butter

Social Media

Facebook    Twitter

Aanmelden nieuwsbrief