Op 23 januari 1989 is Stichting Parelloop opgericht. Conform de statuten stelt de stichting zich ten doel het (doen) bevorderen van de atletiek, in het bijzonder met betrekking tot hardloopevenementen op een stratenparcours.

In de beginjaren lag de focus op de organisatie van de jaarlijks terugkerende Parelloop Brunssum. Later zijn de activiteiten uitgebreid met het Parelloop Running Project voor beginnende hardlopers en de Brunssumse Parklopen. De Parklopen zijn drie wedstrijden in voorbereiding op de Parelloop, in de mooie Brunssumse parken (Emmapark, Schutterspark en Vijverpark). Tevens organiseert de Stichting in de periode januari-maart een viertal trainingen in de voorbereiding op de Marathon van Rotterdam.

Van 2012 tot en met 2018 heeft Stichting Parelloop jaarlijks in juni de Adelanteloop in Hoensbroek georganiseerd. Een gezellige zomeravondloop op het terrein van Adelante Zorggroep in Hoensbroek. 

In 2018 heeft Stichting Parelloop de eerste (en waarschijnlijk enige) IBA Leisure Run op de Parkstad Buitenring georganiseerd.

De Stichting Parelloop wordt ondersteund door

gemeente_brunssum.jpgwatersley1.pngLogoHendrik.pnggo-for-gold.pngiba.pngemma-safety-footwear.pngprovincie-limburg.pngmovare.pngogenlust.pnga3logotekst.pngenline-internet-solutions.pngSARL.pnglogo-mgl-1.pngloperscompany.pngrabobank.pngtopsport-limburg.pnggemeente_brunssum.jpgwatersley1.pngLogoHendrik.pnggo-for-gold.pngiba.pngemma-safety-footwear.pngprovincie-limburg.pngmovare.pngogenlust.pnga3logotekst.pngenline-internet-solutions.pngSARL.pnglogo-mgl-1.pngloperscompany.pngrabobank.pngtopsport-limburg.png

Contact opnemen

Stichting Parelloop
E-mail: info@parelloop.nl

 Algemene Voorwaarden

#Parelloop Tweets

Social Media

Facebook    Twitter

Aanmelden nieuwsbrief