Hardloopevenementen in Parkstad Limburg slaan de handen ineen

September wordt een drukke, sportieve maand want drie zondagen op rij kan de hardloper in Parkstad zijn lol op.

Vanwege de coronaperikelen is de Parelloop Brunssum verplaatst naar het najaar en staat nu op 11 september als eerste op de kalender. Een week later op 18 september gevolgd door de Obvion Run Heerlen en de Viva la Vida Run Kerkrade sluit op 25 september de rij.

Veel beter dan proberen elkaar de loef af te steken hebben de drie organisaties zich samengepakt en proberen nu van de nood een deugd te maken.

Daarom worden alle hardlopers uit de regio Parkstad en daarbuiten dan ook uitgenodigd om vooral aan alle drie deze evenementen deel te nemen. Iedereen die in de uitslag van deze wedstrijden voorkomt op een van de afstanden, ontvangt na de derde wedstrijd een mooie verrassing. Bovendien is er ook een prestatief element opgenomen in deze samenwerking. Zowel de Parelloop en de Obvion Run als ook de Viva la Vida Run hebben een 10 km-wedstrijd in hun programma. Iedereen die deelneemt aan de 10 km-wedstrijd van de drie eerdergenoemde wedstrijden doet automatisch mee aan een apart klassement en maakt kans op de PARKSTAD HARDLOOP CUP, die aan de snelste man en vrouw wordt toegekend.

Deelname aan de CUP hoeft bij inschrijving niet te worden aangeven; opname in de uitslagen van de afzonderlijke wedstrijden is bepalend.

Meer informatie over de wedstrijden en de PARKSTAD HARDLOOP CUP kan worden verkregen via de websites en het contactadres van de drie afzonderlijke wedstrijden.